Hur vi öppnar butik i pandemi

November 2020. Pandemi. Vi lever under råd och regler vi måste följa för att samhället ska hålla ihop. Människor ska hålla sig hemma. Då öppnar vi butik. Hur tänker vi?

Bronners Butik öppnar 23 november 2020. Vi är i pandemi och tänker inte på några sätt bidra till trängsel. Vi kommer att ha öppet under begränsade tider så länge som det behövs för allas gemensamma bästa.

Det handlar om att inte låta trängsel uppstå. Någonstans, någongång. Den uppmaningen från Folkhälsomyndigheten är klart och tydligt uppfattad av oss. Alltså kan vi bara släppa in en person, eller ett mindre sällskap (av människor som delar hushåll) i taget. Vi kommer använda en klassisk princip – gästtoalettens. När det är någon inne i butiken får andra vänta på sin tur.

Dessutom begränsar vi antalet dagar butiken är öppen kraftigt. Men, gör det också möjligt för människor att boka egentid i butiken.

Och förstås har vi ställt in alla tankar på öppningsevent, releaser, boksigneringar, julspecialer och sånt.

Men, gör inte det här att hela butiksöppning känns lite motig då? Jo. Det känns ganska motigt. Men, det känns ännu motigare att samhället vi lever i är i pandemi och rätt resurser måste användas till rätt saker då. Så det är bara att anpassa sig.

Det är ju sånt vi jobbar med i vardagen. Att prata om resiliens, anpassning och sådant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *