Istället för Almedalen – nu tar vi ledigt efter en apokalyptisk vår

Vi brukar vara i Visby den här veckan. I år är vi det inte. För det är ett ovanligt år som skapar helt nya lösningar. Här sammanfattar vi en konstig vår under en konstig bild och tar ledigt.

När vi utbildar brukar vi försöka göra några huvudsakliga saker:

  1. Berätta om kristillståndet på planeten och mänsklighetens hotade möjligheter att fortsätta att leva och utvecklas
  2. Berätta om orsakerna till varför mänsklighetens – och de flesta andra levande arternas – existens är hotad
  3. Diskutera olika nya sätt att förbättra det samhälle och de affärsidéer vi människor byggt för att ta oss till en framtid där vi faktiskt kan leva

Den här våren har ett virus påverkat oss alla. Det har gjort att de här tre punkterna blivit klarare och mer angelägna att diskutera. Med allt fler. Våren gjorde också att vår planering (liksom många andras) fick finna sig i att inte fungera. Flera uppdrag försvann, andra tillkom och vi fick tid att göra annat än det vi först tänkt.

Vi är lite trötta nu. Ser fram emot vila. För oss blir det tid i naturen (till fots, i kajak/kanot och i hängmatta). Häng med vänner och familj. Stillhet, lugn och kalla bad. Några av oss kallar dessa bad varma, men de är nog oftast ganska kalla.

Vi kommer tillbaka i höst. Lite mer ödmjuka än på den här bilden. Några saker ser vi särskilt fram emot att få dela med oss av:

Framtidsentreprenörerna
I slutet av augusti samlar vi 40 olika människor från hela Örebroregionen för en kurs/utbildning i hållbar idé- och affärsutveckling. Det här kommer att prägla mycket av vår vår höst. Läs mer här: https://www.framtidsentreprenorerna.se

Framtiden Örebro – en ny hub närmar sig
Tillsammans med Sara Hillersberg och Anna Nilsson driver vi på med nätverket Framtiden Örebro. Planerna för en hub för hållbar utveckling och omställning utvecklas ganska organiskt. Vi hade planerat för en serie möten under våren. Möten som vi fick ställa in pga av smittskydd. Men, under hösten kan det hända att vi öppnar en liten hub. Vi lovar att berätta mer så snart vi kan. Läs mer här: https://www.framtidenorebro.se

En helt ny samtalsfestival – Hållbarhet & Existens
Under hösten ska vi få klart de praktiska detaljerna med en helt ny samtalsfestival vi ska arrangera i Örebro i februari 2021. Det är dags att prata om klimatkrisen, människan och meningen utifrån existentiella perspektiv. Så det kommer vi att göra. Mer information kommer efter sommaren. En liten aptitretare finns här: https://www.samtalsfestival.se

Hållbarhet på tio minuter – en ny podd
Efter sommaren kommer vi också med hjälp av Kerstin Önnebo att producera en podd där vi går igenom hållbar idé- och affärsutveckling i ett klart och tydligt format på tio minuter i tio olika avsnitt. Det blir intressant.

Förlagsverksamheten tar fart
I höst tar vår förlagsverksamhet fart. Vi är redan på god väg med vår första boktitel och har fler planerade. Även digitalt utbildningsmaterial är produktionsplanerad. År av samtal, möten och utbildningar tar nu plats i nya format och kommer att delas med fler.

Materialet tar sin utgångspunkt i den filosofi för hållbar förbättring som vi arbetat fram sedan vi träffades 2013.

Det ovanliga vanliga fortsätter
Förstås så fortsätter vi att erbjuda vår basverksamhet. Som konsulter, rådgivare och utbildare är vi med och hjälper företag och organisationer att fatta kloka beslut i förändrings-, hållbarhets- och omställningsarbete.

Vi har lärt oss mycket den här våren. Nu tar vi ledigt en stund. Det borde du också göra. Eller vi hoppas att du för möjlighet att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *